GIRL GIRL GIRL

GIRL GIRL GIRL

Torstai 24.5. klo 19 Hällä-näyttämö
Thu 24.5. at 7 pm at Hällä Stage

GIRL GIRL GIRL

GIRL GIRL GIRL leikkii vapaasti, räävittömästi ja hyvällä huumorilla.

GIRL GIRL GIRL on manifesti tytöille ja tyttöydelle.
GIRL GIRL GIRL värittää rajojen ulkopuolelle.
GIRL GIRL GIRL on parasta just nyt.
GIRL GIRL GIRL on kepeää.
GIRL GIRL GIRL on hyvää pyllyilyä.
GIRL GIRL GIRL on lokeroinnilla leikittelyä.
GIRL GIRL GIRL laajentaa tyttöyden käsitettä.
GIRL GIRL GIRL ei väitä vaan antaa tilaa.

Dynaaminen GIRL GIRL GIRL on kolmen naisesiintyjän manifesti tytöille ja tyttöydelle. Teos purkaa humoristisesti esiintyjien kokemuksia kaupallisen tanssin ja taidekentän tytöille ja naisille asettamista toimintamalleista, kuten esimerkiksi showtanssissa tyttöjen objektivointi ja sukupuolen stereotypioita ylläpitävät koreografiat. Samalla teos ottaa kantaa siihen, miten kapeana yhteiskuntamme näkee tyttöyden ja tyttönä olemisen, jota populäärikulttuuri sekä taidekenttä ovat omalla toiminnallaan jo pitkään vahvistaneet.

Koreografia ja tanssi: Maria Autio, Mia Jaatinen ja Minna Karttunen
Pukusuunnittelu: Työryhmä
Musiikki- ja äänisuunnittelu: Ben Rogers
Kuvat: Ben Rogers
Ensi-ilta: 7.6.2017 Kaktus-festari
Kesto: 35-40min
 
Maria Autio on Helsingissä toimiva tanssitaiteilija. Hän on valmistunut Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta tanssitaiteen maisteriksi keväällä 2015. Maria työskentelee aktiivisesti taiteen kentällä ja on esiintynyt muun muassa Tero Saarisen (TSC), Riku Lehtopolun (PDC) sekä Päivi Auran (Tanssiteatteri Auraco) teoksissa.

Ben Rogers on helsinkiläinen muusikko ja äänisuunnittelija. Hän on tehnyt musiikkia nykysirkusryhmä Race Horse Companylle, tanssiteoksiin sekä videopeleihin.

Minna Karttunen on valmistunut tanssitaiteen maisteriksi Helsingin Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta keväällä 2015. Hän on esiintynyt Helsingin lisäksi New Yorkissa ja Kanadan Vancouverissa paikallisten taiteilijoiden kanssa. Tällä hetkellä Minna työskentelee koreografi Leila Kourkian sekä Liisa Risun teoksissa.

Mia Jaatinen on helsinkiläistynyt 28-vuotias freelance tanssitaiteilija. Hän on valmistunut Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta tanssitaiteen maisteriksi keväällä 2015 ja tanssipedagogiksi Oulun seudun ammattikorkeakoulusta keväällä 2013. Mia on työskennellyt mm. Jarkko Mandelinin, Jeremy Waden, Sonya Lindforsin ja Linda Martikaisen teoksissa.

GIRL GIRL GIRL

Tanssivirtaa Tampereella
–nykytanssifestivaali
Hällä-näyttämö
Hämeenkatu 25
33200 Tampere

Tilaa uutiskirje.