IMPULSION

IMPULSION

Sunnuntai 27.5. klo 17 Hällä-näyttämö
Sun 27.5. at 5 pm at Hällä Stage

IMPULSION


Impulsion on improvisoitu teos soolorumpalille ja tanssijalle. Teoksen lähtökohtana ovat rytmin, äänen ja liikkeen monimuotoiset impulssit sekä niiden avulla luotavat vahvat jännitteet. Metallisoittimet tuottavat soidessaan voimakasta värähtelyä. Teos tutkii tämän värähtelyn ja tanssijan liike-energian vuorovaikutusta ja pyrkii saamaan nämä kaksi elementtiä resonoimaan vahvasti ja läsnäolevasti keskenään.
 
Teos näyttäytyy joka esityskerta ainutlaatuisena ja erilaisena vaikuttuen sen hetken tunnelmasta, rytmistä, fiiliksestä, impulsseista, esiintymistilasta, akustiikasta, yleisöstä sekä esiintyjien keskinäisestä vuorovaikutuksesta. Teos on ottanut esitysmuotonsa jazzmuusikoiden improvisaatiokeikoista ainoana eroavaisuutena se, että muusikon lisäksi esiintyjänä on myös tanssitaiteilija. Teos pyrkii etsimään joka kerta uusia mahdollisuuksia ja tapoja toteutua, se ei ole lukittu tiettyyn kaavaan. Impulsion mahdollistaa esiintyjilleen ja katsojilleen jatkuvan tutkimusmatkan, jota pääsee kokemaan aina uudelleen ja uudelleen esiintymiskertojen toistuessa.
 
Koreografia ja tanssi: Satu Rinnetmäki
Pukusuunnittelu: Työryhmä ja Anni Puuperä
Musiikki/äänisuunnittelu: Mika Kallio
Kuvat: Jari Flinck ja Antti Kevätlahti
Ensi-ilta: 17.5.2016 Hietsu is Happening / Hietsun Paviljonki, Helsinki
Kesto: 45 min

Mika Kallio on valmistunut Sibelius-Akatemian jazzosastolta musiikin maisteriksi vuonna 2002. Hän julkaisi ensimmäisen soololevynsä vuonna 2008.
Syksyllä 2016 julkaistun Impulsion soololevyn lisäksi Kalliota työllistävät tällä hetkellä mm. Verneri Pohjola plays Pekka Pohjola, Mikko Innanen 10+, Teemu Viinikainen Trio, Pauli Lyytinen Magnetia orkesteri ja Jussi Fredriksson Trio.

Satu Rinnetmäki on helsinkiläinen freelance tanssitaiteilija. Hän on valmistunut tanssitaiteen maisteriksi Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta vuonna 2015. Satu on toiminut tanssin kentällä tanssijana, esiintyjä-koreografina ja tanssinopettajana. Hän on työskennellyt mm. Petri Kekonin, Jeremy Waden, Anni Puuperän ja Heli Keskikallion teoksissa.

 

 

 

GIRL GIRL GIRL

Tanssivirtaa Tampereella
–nykytanssifestivaali
Hällä-näyttämö
Hämeenkatu 25
33200 Tampere

Tilaa uutiskirje.