Perjantaina 19.5. klo 19 Hällä-näyttämöllä OSTA LIPPU

ELINA PIRINEN: KOSTO I – IX

KOSTO I – IX on resitaalifantasia, joka maalaa esiin läpilaulettuja kielellisesti, visuaalisesti ja ruumiillisesti hienovaraisia sekä suoria koston näkyjä. Laulettua kenttää näyttämöllä ympäröi yhdeksän levon ja festivon täyteistä ruumista, joiden sytyttämä ja sammuttama tableau vivant -muoto tuo ihmisen kauniin sisäisyyden melskeen eteemme.

TADaC on Teatterikorkeakoulun Tanssitaiteen maisteriohjelmaan sisältyvä tanssiryhmä, jonka taiteellisena johtaja toimii Ari Tenhula. KOSTO I – IX on valmistuvien tanssijoiden maisterin taiteellinen opinnäytetyö.

Tervetuloa hohkaavan valon ja liekehtivän pimeyden aavikoille.

Koreografia: Elina Pirinen
Tanssi: Krista-Julia Arppo, Jenna Broas, Karoliina Kauhanen, Anni Koskinen, Anna Kupari, Outi Markkula, Pinja Poropudas, Lotta Suomi ja Katriina Tavi
Visuaalinen konsepti: Elina Pirinen ja Heidi Väätänen
Dramaturgi: Heidi Väätänen
Kirjoitusprosessin ohjaus: Niko Hallikainen
Valosuunnnittelu: Elina Pirinen ja Heidi Väätänen
Valosuunnittelun konsultointi: Nadja Räikkä
Äänisuunnittelu: Lauri Malin
Tuotanto: Teatterikorkeakoulu
Ensi-ilta: to 19.1. klo 19.00 Teatterikorkeakoulu, Helsinki

Kesto: n. 1h
Suositellaan yli 12-vuotiaille

Katri Naukkarinen

Elina Pirinen on helsinkiläinen koreografi, tanssija, kuraattori, taiteellinen johtaja ja rockmuusikko. Hän työskentelee pääasiassa isojen klassisten sävelteosten, syvän subjektiivisen ruumiillisuuden ja kielen yhteismelskeen kanssa. Hänen pääyhteistyötahojaan Suomessa ovat Zodiak – Uuden tanssin keskus, Kiasma-teatteri sekä esitystaiteen talo Mad House. Näyttämötyön lisäksi Pirinen säveltää musiikkia uunituoreelle barokkirock-orkesterilleen Bambi Lammella. Pirinen on voittanut Kritiikin Kannukset taidepalkinnon 2014 ja eurooppalaisen Prix Jardin d’Europe koreografiapalkinnon 2015. Hänen teoksiaan on esitetty nykytanssitaiteen pääfestivaaleilla Euroopassa, Hong Kongissa ja New Yorkissa.

www.elinapirinen.com

Resitaalifantasia koston monimuotoisuudesta
Koreografi Elina Pirisen KOSTO I-IX on suunnattu heille, joita on joskus kohdeltu ikävästi, eli kaikille.

”Harjoitteluprosessi oli yhtä ihana ja hulvaton ja vapaamielinen kuin useimmat työperiodit, joita olen saanut kokea.  Opiskelijoiden kanssa dialogin muodostaminen oli mainiota ja arvokkaan herkkää”, helsinkiläinen tanssija, rockmuusikko, taiteellinen johtaja, kuraattori ja koreografi Elina Pirinen kertoo työskentelystään teoksen parissa Teatterikorkeakoulun tanssitaiteen maisteriohjelman TADaC – tanssiryhmän kanssa. Pirisen teoksissa yhdistyvät isot klassiset sävelteokset, syvä subjektiivinen ruumiillisuus ja kielen yhteismelske.  Kosto I –XI :n luomisprosessin aikana Pirinen oli opiskelijoiden tukena heidän huippuhetkissään ja turhautumisissaan.  ”Koen arvokkaaksi työksi saada tehdä myötätuntoisesti ja villisti opiskelijoiden kanssa taidetta”, Pirinen kertoo.

KOSTO I – IX on resitaalifantasia, joka maalaa esiin läpilaulettuja kielellisesti, visuaalisesti ja ruumiillisesti hienovaraisia sekä suoria koston näkyjä. Laulettua kenttää näyttämöllä ympäröi yhdeksän levon ja festivon täyteistä ruumista, joiden sytyttämä ja sammuttama tableau vivant –muoto. ”Kosto asuu monin eri hurmaavin tavoin teoksen sisällä mikroskooppisissa kerroksellisissa rakenteissa, ei siis vain klassisesti aiheen tasolla vaan myös teosmuodon ja materiaalivalintojen sisällä, ” Pirinen kuvailee teostaan. KOSTO I – IX  toivottaa  tervetulleeksi hohkaavan valon ja liekehtivän pimeyden aavikoille.