Tiistaina 16.5. klo 19 Hällä-näyttämöllä OSTA LIPPU

Håkan Jelk
HELENA FRANZÉN: GOING ASTRAY

Helena Franzénin uudessa teoksessa kolme miestanssijaa tutkivat ja haastavat toistensa voimakkuutta katseen ja kosketusten kautta. Axel Norénin valosuunnittelussa pimeys on suuressa roolissa, jolloin katsojat on haastettu vastaanottamaan ja kokemaan tanssia muullakin kuin näköaistilla. Kun näköaisti on harhautettu, muilla aisteilla kokeminen voimistuu. Esityksen tapahtumat nousevat avaruudellisesta epävarmuudesta ja hämmennyksestä.

Teos pohtii ihmisten taitoa sopeutua tilaan ja aikaan ja sitä miten fyysisyys on osa henkistä sopeutumista ympäristöömme. Mikä on sinun fyysinen identiteettisi ja mitä ilmaiset kehollasi?

Koreografia: Helena Franzén
Tanssi: Johan Forsberg, Isac Hellman ja Ville Oinonen
Musiikki: Jukka Rintamäki
Puvut: Helena Franzén
Valosuunnittelu: Axel Norén
Valoteknikko: Anton Sjöstrand
Ensi-ilta: 3.3.2016, Vänersborg, Ruotsi
Kesto: 50 minuuttia

Håkan Jelk

Helena Franzén on ruotsalainen koreografi, jonka teoksille ominaista on vahva visuaalisuus ja fyysisyys. Musikaalisuus sävyttää Franzénin monivivahteikasta ja skandinaavisen runollista liikekieltä. Vuosien saatossa hän tehnyt useasti yhteistyötä skandinaavisten pop-muusikoiden kanssa, jotka ovat myös esiintyneet hänen teoksissaan. Franzén on tehnyt koreografioita mm. Götebörgin Baletille, Skånes Dansteaterille, Norrdansille, the EDgelle Lontoossa, DDT Companylle sekä Kööpenhaminan Kuninkaalliselle Ooperalle. Vuonna 2011 Franzénille myönnettiin The Swedish Theatre Critics Dance -palkinto.

helenafranzen.se