Ti 16.5. | To 18.5. | Pe 19.5. | La 20.5. klo 18.30 Hällä-näyttämön pienessä salissa, vapaa pääsy

Hällä-näyttämön pienessä salissa nähdään tanssilyhytelokuvia ennen illan esitystä. Näytöksen kesto on noin 25 minuuttia.
Näytös koostuu 60secondsdance-kilpailun elokuvista sekä Helena Franzénin ja Håkan Jelkin Tammi -lyhytelokuvasta. Tammi-elokuvan ensi-ilta on tiistaina 16.5. klo 18.30. 

TAMMI – POIKA JA PUU

Poika lähestyy jättimäistä puuta ja tapaa puun herran. 
Onnistuuko hän kiipeämään puuhun valloittaakseen sen?

Tammi on tanssielokuva ystävyyden kautta kasvamisesta ja itsensä tapaamisesta aikuisena.
Poika ja mies oppivat toisiltaan leikin kautta, syventäen ystävyyttään. Puusta tulee heidän oma maailmansa.

Tammi on kunnianosoitus kehon sisäiselle älykkyydelle ja sen voimalle yhdistää ihmisiä, luoden oman kielensä.

Tammi on koreografi Helena Franzénin, valokuvaaja Håkan Jelkin ja tanssija Ville Oinosen yhteistyö. Video kuvattiin syksyllä 2016 Tampereella. Helena Franzén ja Håkan Jelk ovat tehneet yhteistyötä vuodesta 2011 lähtien. 

Koreografia: Helena Franzén
Mies: Ville Oinonen
Poika: Leino Taulu
Valokuvaaja/ editointi: Håkan Jelk
Tuotanto: Lemon&Milk

 

60secondsdance

60secondsdance on kilpailu minuutinmittaisille tanssielokuville. Minuutti on inspiroiva ja haastava mitta tanssielokuvan tekijöille. Hyvin toteutettuna se pystyy taivuttamaan aikaa – toisinaan ajan kulkua ei huomaa laisinkaan ja toisinaan minuutti riittää kokonaisen tarinan kertomiseen.

Vuonna 2017 kolmatta kertaa Suomessa järjestetty 60secondsdance kilpailu etsi alkuvuodesta parhaita minuutin mittaisia tanssielokuvia. Kilpailuun ilmoittautui ennätykselliset 279 elokuvaa, joista finalistiksi valikoitui kymmenen parasta elokuvaa. Suomen kilpailun raati Pia Andel (elokuvaohjaaja ja tuottaja), Anniina Kumpuniemi (tanssija-koreografi, Tanssiteatteri MD:n toiminnanjohtaja), Outi Rousu (tuotantoneuvoja, lyhyt- ja dokumenttielokuva / AVEK), Paleface (Karri Miettinen) (Räppäri, esiintyvä taiteilija) ja Hanna Pajala-Assefa (tanssija-koreografi) valitsivat finalistielokuvat ja heidän joukostaan 1500€ ja 500€ palkinnot voittavat elokuvat. Voittajat palkitaan Kansainvälisenä tanssin päivänä 29.4.2017 Helsingin Kaapelin tanssin päivä tapahtumassa.