Sonya Lindfors, kuva Heidi Strengell
SONYA LINDFORS

Sonya Lindfors on helsinkiläinen tanssitaiteilija, jonka teoksissa yhdistyvät vahva fyysisyys ja valtarakenteiden kyseenalaistaminen. Hän on työskennellyt freelancerina suomalaisen tanssin kentällä vuodesta 2001. Vuonna 2013 hän valmistui koreografian maisteriksi Teatterikorkeakoulusta.

Tällä hetkellä Lindfors keskittyy taiteelliseen työskentelyyn nykytanssin ja teatterin parissa. Lisäksi hän on UrpanApa –taideyhteisön perustaja ja taiteellinen johtaja. Lindfors valittiin Zodiak – Uuden tanssin keskuksen housekoreografiksi vuosiksi 2017-2018. Hänet myös palkittiin maaliskuussa Tinfo-palkinnolla työstään rodullistamisen, kulttuurisen omimisen ja toiseuttamisen kysymysten nostamisesta näkyviin.

SWAG LESSONS -the mixtape

Sonya Lindforsin esityskonsepti SWAG LESSONS on osa Suomi 100 –ohjelmaa ja liittyy Pirkanmaan festivaalien teemaan Sananvapauden tarina. Ympäri Suomea eri festivaaleja kiertänyt Swag Lessons tuo tanssin takaisin kaduille, Tampereen keskustaan. Se on jatkuva ja alati muuttuva esityskonsepti, joka on syntynyt tarpeesta tarkastella postmodernin ja hiphopkulttuurin välistä hiertymää ja leikitellä niiden välimaastossa. Samalla konsepti tutkii ja tarkastelee hiphopkulttuurin sosiopoliittisia juuria ja mustan kehon politiikkaa.

Swag Lessons on useasta osasta koostuva kollaasi, joka hengailee rennosti, leikittelee hiphopin kehollisuudella ja kokemuksellisuudella, samplaa uutta ja vanhaa ja tuo ihmisiä yhteen keinonaan kulttuurille kaikista luonnollisin – yhdessä tanssiminen. Teos on kunnianosoitus Adrian Piperin teokselle Funk Lessons.

Koreografia: Sonya Lindfors
Tanssi: Akim Bakhtaoui, Veera Malmivaara ja Tampereen konservatorion tanssiopiskelijoita

SWAG LESSONS nähdään festivaaliviikolla seuraavasti:
ti 16.5. klo 20.30-23 AVAJAISKLUBILLA: Swag Lessons -Happy Landing, Tullikamari Klubi
ke 17.5. klo 16.30 Keskustori
to 18.5. klo 16.30 Keskustori
pe 19.5. klo 16.30 Keskustori
la 20.5. klo 17.15 Tampereen Taidemuseon vieressä
su 21.5. klo 15.30 Keskustori

Esityksen kesto on n. 40 minuuttia.

Muutokset mahdollisia.