MEDIA

 
Teoksen ja kuvaajan nimi mainittava kuvien käytön yhteydessä.
Mediatiedotteet löydät tältä sivulta kuvien jälkeen.
Lisätiedot ja haastattelupyynnöt tuotanto(a)tanssivirtaa.net / 050 551 3525

MEDIATIEDOTTEET 2021

 
Tiedote 12.11.2021
Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaali vie katsojan keskelle sykähdyttävää tanssia

24. Tanssivirtaa-festivaali tarjoaa neljä näyttämöteosta ja kaksi nykytanssielokuvanäytöstä. Näyttämöteoksissa tarkastellaan muun muassa itsestään ja ympäristöstä irtaantunutta ihmiskehoa ja tutkitaan maskuliinisen kehon feminiinistä liikekieltä. Edullinen festaripassi mahdollistaa pääsyn kaikkiin esityksiin sekä nykytanssielokuvanäytöksiin. Tämän vuoden Tanssivirtaa tanssitaitelijaksi kutusuttu Samuli Emeryn alterego Festarilammas on kohdattavissa festivaalin jokaisena päivänä.

Festivaalin avaa Iiro Näkin nykytanssiteos [ frames ], jonka katsoja ei koskaan näe kaikkea, vaan joutuu valitsemaan liikkeen massasta omat kiinnekohtansa, valitsemastaan kuvakulmasta lähtien. Torstaina Hällä-näyttämöllä komeilee pitkän linjan tanssitaiteilijan Ari Nummisen soolo Kohti Orlandoa. Teoksessa kuullaan Tuomas Luukkosen aistillista musiikkia, joka ottaa vaikutteita fadosta ja lattarimusiikista. Mikko Niemistön teos Odd Meters on läkähdyttävä tanssi, joka poukkoilee rytmien väleissä ja pyrkii kokoamaan itseään unien, ruumiin ja ajan sirpaleista. Teos nojaa esityshetkellä läsnäoleviin rytmeihin, jotka limittyvät, riitelevät ja ravistelevat lihaa. Festivaalin päättää Helena Franzénin nykytanssiteos Tria. 30 vuoden intensiivisen koreografin ja tanssijan uran jälkeen Helena Franzén palaa tanssimaan yksin tyhjälle näyttämölle. 

Trian lisäksi Helena Franzén tuo festivaalille Minun tanssiva elämäni -näyttelyn. 
Retrospektiivinen näyttely Franzénin 30-vuotiselta uralta on esillä Hällä-näyttämön aulassa festivaaliviikolla torstaista sunnuntaihin. Näyttelyyn on koottu valokuvia ja musiikkia Franzénin lähes 90 teosta käsittävältä koreografin ja tanssijan uralta. 

Tanssivirtaa-festivaalilla nähdään kaksi erittäin tasokasta kansainvälistä tanssielokuvanäytöstä; Koreografiaa visuaalisesti sekä Tunteita ja kerrontaa. Elokuvanäytökset esitetään yhteistyössä Amsterdamilaisen CinedasFest -festivaalin kanssa ja kuratoinnista on vastannut Kati Kallio. Elokuvanäytökset esitetään Arthouse Cinema Niagarassa. Näytösten sisältöihin voi tutustua festivaalin verkkosivuilla.

Tanssivirtaa-festivaali järjestetään 7.-12.12.2021. Festivaalin suunnittelusta vastaavat Tanssiteatteri MD:n taiteellinen suunnitteluryhmä. Festivaali järjestetään Taiteen edistämiskeskuksen ja Suomen kulttuurirahaston kohdeavustuksilla. 25. Tanssivirtaa-festivaali järjestetään 24.-29.5.2022.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt: 
Tanssiteatteri MD 
Tuotantosihteeri  
Pauliina Leppinen 
050 551 3525  
pauliina.leppinen@tanssiteatterimd.fi 
www.tanssivirtaa.net

 
*****************************************************
 
Tiedote 8.4.2021
Tanssivirtaa-festivaali siirtyy loppuvuoteen 
 
Koronarajoitusten yhä jatkuessa Tanssivirtaa Tampereella –nykytanssifestivaali on päätetty siirtää toukokuun lopulta joulukuulle. Festivaalin uusi ajankohta on 7.-12.12.2021. Tapahtuman verkkoon siirtämisen sijasta Tanssivirtaa-festivaalin halutaan tarjoavan eläviä kohtaamisia. Festivaali järjestettiin viime lokakuussa rajatuille katsomoille onnistuneesti. Joulukuussa toivottavasti festivaali on  jälleen mahdollista järjestää liveyleisölle. 

Tämän vuoden Tanssivirtaa Tanssitaiteilijaksi on kutsuttu Festarilammas, joka on Samuli Emeryn alter ego, äärimmilleen venytetty maskotinomainen hahmo. Festarilammas -hahmo on inspiroitunut taiteilijan omista kokemuksista sekä hänen havainnoistaan eri kansainvälisillä nykytanssifestivaaleilla, erityisesti tanssitaiteilijoiden sosiaalisista tendensseistä sekä heihin kohdistuvista ääneen sanomattomista paineista ja odotuksista.  

24. Tanssivirtaa-festivaalin koko ohjelmisto julkistetaan toukokuun aikana. Tanssivirtaa Tampereella –nykytanssifestivaali on järjestetty vuodesta 1997 asti. 24. festivaali esittelee kotimaisia tekijöitä ja kansainvälisiä yhteistöitä. Ohjelmistossa nähdään visuaalisesti vaikuttavia ja ajankohtaisia kotimaisia nykytanssiteoksia. Festivaalin suositut Jälkilöyly-keskustelut yhdistävät yleisön ja taiteilijat kiinnostaviin vuoropuheluihin ja avaavat teosten maailmaa katsojille. 
 
 
Lisätiedot:
Pauliina Leppinen
050 551 3525
tuotanto@tanssivirtaa.net
www.tanssivirtaa.net
Instagram ja Facebook: @tanssivirtaatampereella
Tanssivirtaa Tampereella –nykytanssifestivaali
Hällä-näyttämö, Hämeenkatu 25
33200 Tampere
 

Tilaa uutiskirje.